IB3 es fa ressò de les ràtios a sa Pobla

Les càmeres de la televisió autonòmica han entrat a les escoles de sa Pobla per conèixer de prop la manca d'infraestructures que tenim al nostre municipi per poder donar resposta a la demanda d'escolarització.

Totes les nostres escoles des de fa anys estan fent un esforç per acollir al nou alumnat amb les millors condicions possibles, però la creació de noves unitats per mirar de reduir les ràtios a les aules en molts de casos ha significat perdre espais comuns com ara l'aula de música, d'informàtica, total o parcialment la biblioteca, el menjador, ...


Aquest curs 18/19 tenim a sa Pobla 8 unitats d'alumnes de 3 anys, quan només estan preparades les nostres escoles per assumir-ne 6 cada curs. I així i tot amb unes ràtios de 25 alumnes, molt per damunt del que marca conselleria a infantil (20 alumnes). Si parlam de les ràtios de primària ens enfilam als 30 quan hauria de ser de 25 alumnes. I a tot això hem d'afegir que moltes d'aquestes aules són petites per acollir a aquesta quantitat d'alumnes. Segons la normativa s'ha de disposar com a mínim de 2 m2 per alumne en el cas d’infantil i a primària d’un mínim d’1,5 m2 per alumne.


Si revisam les dades de l'Institut d'Estadística de les Illes Balears, IBESTAT, veim que al 2016 a sa Pobla hi ha hagut 189 naixements, per tant tornarem a tenir una escolarització semblant o fins i tot pitjor que la del curs passat.

La necessitat d'una nova escola al municipi és una reivindicació que arrossegam fa més de 8 anys i des de la creació de la Coordinadora d'APIMA de sa Pobla un dels principals objectius.

Podeu veure aquí el tall de la notícia d'IB3.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Representació de pares/mares al Consell Escolar

Físic fitness s'adhereix al carnet de soci de la Coordinadora

Consell Escolar Municipal