Resum de la conferència de na Pepa Horno a sa Pobla


El passat dimarts 20 de novembre vam tenir el privilegi d’escoltar a la psicòloga Pepa Horno en una conferència organitzada per la Coordinadora d’APIMA de Sa Pobla, amb el títol “Com ensenyar els nostres fills i filles a protegir-se dels abusos sexuals”.

Van sortir paraules com infant, adult, abusos, vulnerabilitat, inseguretat, por, secrets bons, secrets dolents, seguretat, confiança, intimitat, consciència, llibertat, ...


L’essència de les paraules de na Pepa és que les persones funcionam bàsicament amb el cap (part analítica), el cor (part emocional) i la panxa (part instintiva). A aquesta, la panxa, és la que hem d’escoltar, és la que ens avisa directament quan alguna cosa no ens agrada, quan intuïm que alguna cosa que fem o ens fan no està bé. D’aquí la importància de parlar molt amb els fills, de cultivar i establir-hi un fort vincle que els faci sentir que poden confiar en nosaltres, que sàpiguen que estarem al seu costat. En cap cas es tracta d’inculcar-los por, tot el contrari, la nostra tasca com a pares i mares és transmetre’ls seguretat en ells mateixos.

En definitiva, quan escoltam a na Pepa Horno sempre ens fa replantejar el nostre paper com a pares, com a adults, com a membres de la societat en la que vivim. I ben segur i emprant les seves pròpies paraules, sempre aconsegueix remoure moltes “panxes”.

Us deixam aquí l'enllaç de l'enregistrament de la conferència.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Representació de pares/mares al Consell Escolar

Físic fitness s'adhereix al carnet de soci de la Coordinadora

Consell Escolar Municipal