Consell Escolar Municipal

Què és?


El Consell Escolar Municipal (CEM) és un òrgan de consulta i de participació d’aquells agents o sectors afectats en la programació de l’ensenyament –no universitari– dins l’àmbit municipal de sa Pobla. D’aquesta manera, els centres escolars representats són els d’educació infantil, primària i secundària.

Per quins agents està format?


El Consell està format per un president (Batle del municipi o regidor en qui delegui), un Vicepresident (elegit per l’Ajuntament entre els membres del Consell) i les vocalies (no poden excedir de trenta membres). Entre aquestes últimes, s’hi troba un representant de cada grup polític municipal, professors i integrants de l’equip directiu, com també pares i mares de l’IES Can Peu Blanc, CEIP Vialfàs, CEIP Tresorer Cladera, CEIP sa Graduada, CEIP Son Basca, col·legi Sant Francesc d'Assís, l'Escoleta municipal Huialfàs, CEI Confits, CEPA sa Pobla i CIFP Joan Taix.

Entre d’altres figures vocals, destacam la presència de l'associació Pa i Mel, el policia tutor, guàrdia civil, un representant del Centre de Salut i Serveis Socials.

Funcions del CEM

El CEM té la funció de realitzar un treball en xarxa on s’informi i es debati sobre els convenis i acords amb l’administració educativa que afectin l’ensenyament dins el municipi, els serveis educatius complementaris i activitats extraescolars, la creació, modificació o manteniment de centres docent, la distribució de l’alumnat amb necessitats educatives especials entre tots els centres del poble o la realització de llibres de text.

A més, el Consell Escolar es converteix en un espai per a poder distribuir i difondre materials didàctics que promocionin els valors patrimonials i d’identitat de sa Pobla, tractar l’escolarització de la població escolar del municipi o la realització de projectes relacionats amb les necessitats educatives locals.

Altres aspectes a tenir en compte


El CEM elabora anualment una memòria sobre les actuacions realitzades. A més, cada curs escolar s’elabora un informe sobre la situació educativa de sa Pobla que es remet a l’Ajuntament i a la Conselleria d’Educació de Govern de les Illes Balears.

Normativa



(BOIB núm. 23, de 18 de febrer de 2003)

Podeu consultar tota la normativa referent als Consells Escolars a la web del CONSELL ESCOLAR DE LES ILLES BALEARS.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Representació de pares/mares al Consell Escolar

Escola d'estiu i Campus STEAM 2021

Físic fitness s'adhereix al carnet de soci de la Coordinadora