Festa de les llanternes 2017

Ja fa anys que des de les Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de les escoles de sa Pobla treballam conjuntament per recuperar la festa de les llanternes. I aquest any ha estat la primera activitat que hem fet com a Coordinadora d'APIMA de sa Pobla.

Però d'on ve aquesta festa?
Fins la dècada dels 60 Mallorca havia conservat uns trets tradicionals molt arrelats a la pagesia. A finals d'estiu era costum, per entretenir els infants, que els pares o padrins confeccionassin llanternes amb els darrers melons i síndries de l’estiu, per proporcionar als menuts de la casa una joguina per passar les estones de les darreres nits d'estiu. Buidada la síndria, un dibuix rascat a la pell, una espelma i una ansa convertien la fruita en improvisada llanterna. Llavors els infants, a entrada de fosca, passejaven per les voreres del seu carrer, totsols o en grup, entonant “ Es sereno ha mort un moix”, o altres cançons infantils de la nostra terra. Però aquest i altres costums anàren quedant arraconats en passar Mallorca d’una societat eminentment pagesa a una altra basada en el turisme i el sector de serveis.

 

Aquest any hem organitzat un taller per ajudar als participants a fer les seves pròpies llanternes que després ens han servit per fer un cercavila acompanyats de xeremiers. A l'arribada ens esperava una pluja de bufetes de colors i un magnífic photocall.






Des d'aquí agrair a tots els que ens heu ajudat fer possible un any més aquesta festa i especialment a l'ajuntament per la seva implicació.

Molts d'anys i fins l'any que ve.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Representació de pares/mares al Consell Escolar

Escola d'estiu i Campus STEAM 2021

Físic fitness s'adhereix al carnet de soci de la Coordinadora